Maastopyöräsisältöjä Tahkolla

Tahko MTB ilta aurinko timpecam maastopyöräily

Tahkon reissulla tuli otettua muutama valokuvakin videoiden lisukkeeksi.

Poikkeuksellinen koronakevät ja -kesä on vaikuttanut vahvasti myös urheilutapahtumiin. Perinteinen Tahko MTB peruuntui, mutta tapahtuman järjestäjät organisoivat tilalle valtakunnallisen Riding Day -tapahtuman, joka huipentui lauantaina 27.6.2020 parin tunnin livelähetykseen. Kävin muutaman päivän ajan Tahkolla tekemässä maastopyöräilyn videoita, kuvia sekä videokoosteita.

Keskityin muutaman kuvauspäivän aikana pääosin liikkuvaan videokuvaukseen, joka toimii sopivissa paikoissa myös maastopyöräilyyn. Konseptini on samankaltainen kuin suunnistuksen juoksukuvauksessa, mutta käytännössä kuvaus maastopyöräilijän mukana onnistuu vain ylämäkiosuuksilla. Helpompi juoksualusta sekä kuvausympäristö onkin sitten houkutellut järeämmän kuvauskaluston käyttöön, jotta kuvanlaatu olisi parasta mahdollista. Suunnistuksessa kameran pitää kestää mahdollisia risujen iskuja sekä joskus tapahtuvia kaatumisia, ja niissä hommissa olenkin luottanut pienen Gopron kestävyyteen. Viimeisen parin vuoden aikana mukaan tulleessa maastopyöräilyssä valintani on ollut Panasonicin GH5S superlaajalla sekä kevyellä Laowa 7.5mm f2.0 linssillä. Luottogimbaalit ovat olleet Zhiyunin isosta ja keskikokoisesta valikoimasta.

Juoksukuvauksen kalustoa Tahkolla MTB-hommissa. Zhiyun Crane V2, Panasonic GH5S, Laowa 7.5mm f2.0 (C-Dreamer lite), Hoya variable ND filter, Rode VideoMicro

Ensimmäisenä pidempänä kuvauspäivänä seurasimme Madventuresista tutun Riku Rantalan suoriutumista Tahkon 25 kilometrin Summer Trail lenkistä ilman isompaa maastopyöräilykokemusta. Tällä keikalla tuli otettua juoksukalustolla vauhdissa myös kommenttiraitaa, ja lopputulos oli toimiva.

Tom Nylund ja Peltsi opastivat Riku Rantalalle Tahkon ajolinjat. Ja kuvaushommat tehtiin tällä keikalla kahdella miehellä.

Urheilijainsertit

Yhtenä päivänä kuvattiin Noora Kanervan ja Matias Ahtosalon ajoja neljällä Tahkon Summer Trail segmentillä. Välissä ja lopussa otettiin nopeasti myös muutama täydentävä videoklippi. Vasta 16-vuotias Matias näytti vakuuttavia ajotaitoja, ja niiden innoittamana Matiaksen inserttiin oli kaivettava hieman tuhdimpaa musiikkiraitaa.

Noora Kanerva – Tahkon Summer Traililla 2020
Matias Ahtosalo – Tahkon Summer Traililla 2020

After Ride -lähetys

Kuvauspäivien materiaaleja käytettiin Tahko MTB Riding Dayn livelähetyksen insertteihin.

Tahko MTB Riding Day 27.6.2020 – After Ride livelähetys