Jämi84 – Niin kisaa kuin treenaa

Jämi84Viime lauantaina poljettiin historian toinen Jämi84-maastopyöräkisa Jämillä. Porukkaa oli likimain tuplaten viime vuoteen verrattuna ja sinne minäkin vein Focuksen jälleen viivalle. Kisa lunasti jälleen odotukset mutta minä en. Olisi pitänyt uskoa ennusmerkit viimeistään siinä vaiheessa kun iskin nippusiteillä selkään tarkoitetun numeron ohjaustankoon kiinni. Manasin ensin numeron suunnitteluvirheeksi mutta sitten tajusin virheeni ja kipaisin nöyränä etsimään uusia nippusiteitä…

Lähdin kisaan yltiöoptimistisesti parantamaan viime vuoden suoritusta. Alku lähtikin vauhdikkaammin liikkeelle ja selvitin ensimmäisen juoksuhiekkaisen S-mutkan kunnialla. Ensimmäiset vitoset taittuivat puoli minuuttia kovemmin kuin viime vuonna ja sain asemat hyvässä porukassa. Mutta vaikeudet alkoivat jo 25-kilometrin jälkeen kun jaloissa alkoi painaa – nousussa – eikä lihaksisto tuntunut ollenkaan vireältä. Yleensä nousut ovat olleet vahvinta aluetta ja huolestuin todella kun Niiniharjulla jäin porukasta.

Siitä alkoi suhteellisen yksinäinen loppumatka kun porukkaa paineli reilusti ohi vaikka satunnaisesti pysyin hetken porukoiden mukana. Viimeinen niitti tuli 60-kilometrin jälkeen kun oikea reisi meni tuhdimpaan kramppiin kuin koskaan ja vaivoin pääsin pyörän selästä penkalle istumaan. Muutaman minuutin istuskelun jälkeen olin jo lähes keskeytyksen partaalla mutta jostain kummasta sain hulluutta jatkaa. Kramppikin laukesi jotenkin ja viimeiset kympit rullasin pienenellä välityksellä vaivoin maaliin. Loppuaika oli liki 20 minuuttia heikompi kuin viime vuonna.

Muutama hyvä treeni ei pelastanut ohutta kesän treenipohjaa ja tulos oli lopulta realistinen tähän hektisyyteen. Ensi vuonna uudestaan sitten paremmalla valmistautumisella. Tällä kerralla kaikki kiinnitykset pysyivät kireällä ja mies pystyssä joten pala kerrallaan eteenpäin, toivottavasti.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/activity_353176420.gpx”]