Karttateline tangossa

Maastopyörällä on tullut viimeisen parin viikon aikana sopivasti kilometrejä. Pieni täsmätreeni kohti Jämi84-kisaa on ihan aikataulussaan. Viime viikolla tuli ajettua kuusikymppiset lenkit mäkisissä maastoissa. Jälkimmäinen niistä 2/3 Jämi84:n reittiä ajaen.

Jämin treenin aikana tuli havaittua muutamia hyviä pikkujuttuja kankaalla ajamisesta. Aika harvoin tarvitsee tai kannattaa avata ilmakeulan lukkoa sillä reitti on teknisesti helppo ja hyväkulkuinen. Lisäksi 2,2-tuumaisen renkaan ilmatila toimii jouheasti eikä tuo keulan lukkokaan ihan tyhmän täysjäykkä ole. Vauhdin ja taktiikan suhteen on vielä monenlaisia mietteitä. Jos lähtee liian räväkästi liikkeelle niin tuon 84-kilsan aikana ehtii väsyäkin.

Tulevana viikonloppuna on treeniohjelman yksi etappi vuorossa, SM-pyöräsuunnistukset Joutsassa. Uran toinen ja kolmas pyöräsuunnistuskisa on nyt edessä. Ensimmäinen kisa tuli ajettua kaksikymppisenä Alastarolla vuosituhannen vaihteessa. Lauantain kisa mennee aika lailla karttaan totutellessa ja sunnuntain pitkällä matkalla uramerkinnät on jo toivottavasti tutut. Karttateline tuli eilen ja ajoin ekan lenkin sen kanssa tänään. Vielä pitäisi päättää miten kannan emitin matkassa. Laittaisinko sen sormeen vai olisiko avaimenperäjojosta hyötyä?!