Suunnistusviikolla

Espooseen muutto osui kesän Fin5-suunnistusviikon suhteen hyvään saumaan, sillä nyt viikolle on voinut osallistua hyvin kotoa käsin. Alle kolmen vartin ajomatka kisapaikoille on mahdollistanut tehokkaan ajankäytön. Päivään on voinut sovittaa hyvin toisen treenin tai sitten budjetoida aikaa myös töiden tekoon.

Ensimmäisenä päivänä huikea helle tuntui vievän miehestä kaikki tehot. Maasto oli myös miehekäs ja 4,2 kilometriä tuntui pitkältä. Omassa suunnistuksessa oli paljon hyviä elementtejä ja rastinotot sujuivat hyvin. Mutta jo maanantaina oli havaittavissa rastiväleillä sellaisia ongelmia, jotka ovat toistuneet myös toisessa ja kolmannessa osakisassa. Väleillä eteneminen on ollut turhan kulmikasta ja reitinvalintoja on leimannut osittainen epävarmuus.

Kisat ja radat ovat olleet omissa lajityypeissään hyviä. Tiistain kympin kisa oli haastavaa perinteistä suunnistusta ja eilen tarjoiltiin ihan mainio sprinttikisa Lohjan keskustassa. Sprintissä oma tavoitteeni oli tehdä varma hyväksytty suoritus ja paikoin se meni vähän ylivarman puolelle. Tunnelmaltaan sprinttikisa oli hieno ja se sisälsi muutamia huikeita erityispiirteitä. Esilähdön karanteeni ja verryttelyalue oli ikkunattomassa isossa kauppakeskuksen kellarissa ja nousu sieltä auringossa kylpevään lähtökarsinaan teki hyvän efektin. Puolivälissä kisaa saattoi reitinvalinnaksi ottaa samaisen kauppakeskuksen läpi juoksemisen ja sekin oli jotain mielenkiintoisen uutta. Lisäksi yleisöä oli paikalla melkoinen määrä. Fint!

Loppuviikosta luvassa on vielä perjantain keskimatka ja lauantaina kympin takaa-ajo. Luvassa on mitä ilmeisemmin hienoimpia Kisakallion alueen avokalliomaastoja ja niissä kelpaa rapsuttaa. Alkuviikon koukerot on nyt analysoitu tarkkaan ja loppuviikon tavoite on siloitella ylimääräiset ämpyilyt pois.