Sporttimiehen tauti

Kesähelteillä voi iskeä monenlaisia tauteja, olkoonkin vaikka kuinka lämmin. Tai itse asiassa lämmin ja aurinkoinen keli vain pahentaa tätä tautia. Eikä tämä vitsaus ole missään nimessä uusi juttu. Jostain syystä se vain on saanut lisäpotkua näin heinäkuun alussa. Ai mikä? – No, maantiepyöräkuume tietysti.

Ehkä oli virhe hommata se Eurosport. Nyt on nimittäin käynnissä Tour de France ja sillä on ehkä osansa tähän soppaan. Kun sitä on seurannut viikon verran kohtuullisen intensiivisesti niin voin helposti ennustaa edessä olevan hyvin piinaavat kaksi viikkoa, erityisesti pyöräkuumeen kannalta.

Olen toistaiseksi malttanut pyöritellä kampea vain maastopyörän selässä mutta mielessä on aika ajoin kiilunut ”roadsterin” hankinta. Pyöräily on treenimielessä mahtava laji, sillä yhden lenkin aikana näkee niin paljon eri maisemia, että sen jälkeen on aina hyvin raikas olo. Ja tietysti pyöräilyn vauhdikkuus on aina plussaa.

Tourilla on tähän mennessä poljettu pääsosin tasamaaetappeja mutta eilen nähtiin jo hieman mäkipätkiäkin. Tänä vuonna tasamaallakin on ollut dramatiikkaa asfaltilla, sillä useampi pyöräilijä on joutunut keskeyttämään loukkaantumisen vuoksi. Tasamailla letkeä ryhmäajo paikoin puuskittaisissa sivutuulissa on kasannut yllättäviä ryhmäkolareita ja asfaltti-ihottuman lisäksi ranne- ja solisluuvammat ovat olleet arkipäivää. Mukaan on mahtunut myös muutama HC-kategorian yksittäinen kaatuminen tai onnettomuus. Saxo-Bankin Nicki Sörensen menetti pyöränsä täydestä vauhdista kun ohi ajanut moottoripyörä tarttui siihen, sanoisin että emäjytky ja moottipyörällä ohittelut pannaan!

Nyt Tourilla mielenkiinto kohdistuu mäkimiesten seuraamiseen sekä ihmettelyyn kuinka pitkään Garmin-Cérvelon Thor Hushovd pysyy kiinni keltaisessa paidassa. Lisämielenkiintona  on toki tämä pyöräkuume ja jää nähtäväksi eskaloituuko se tänä kesänä…