Sivuston rakentamista

Verkkosivujen julkaisujärjestelmät ovat kehittyneet viime vuosina pitkin askelin. Olen työstänyt sivuja useilla eri julkaisujärjestelmillä, niin avoimen kuin suljetun lähdekoodin järjestelmillä. 2010-luvun julkaisujärjestelmä tarjoaa helppokäyttöisyyden ja monipuolisuuden samassa paketissa. Enää rajoittunutta muokattavuutta tai omien koodien ajamista julkaisujärjestelmissä ei voi asettaa kynnyskysymyksiksi julkaisujärjestelmän käyttöönotossa. Timomikkola.com on luottanut näihin päiviin asti omaan käsin koodattuun sivustoon mutta pienen hiljaiselon jälkeen on aika siirtyä eteenpäin.

Uusi sivusto rakentuu hiljalleen ja tänään ulkoasu on saanut ensimmäiset suuntalinjat. Ulkoasun suhteen käyn nyt lähinnä sisäistä kamppailua siitä toteutanko pääosan kuvagrafiikoilla vai uutukaisella css3-tekniikalla. Voi toki olla että teen molempia. Css3-tekniikka mahdollistaa aiempaa visuaalisempien sivujen luonnin hyvin kevyillä tekniikoilla mutta vastapainona vanhemmat selaimet eivät tue kaikkia uusia hienouksia.

Jos ulkoasua luodaan vanhemmilla tekniikoilla ja kuvapohjaisia grafiikoita käyttäen, niin vaarana on sivuston latausajan kasvaminen merkittävästi. Ulkoasugrafiikan optimointi on aina mielenkiintoinen haaste, etenkin digikuvauksen synnyttämälle jpg-sukupolvelle…