Podcastia ilmoille

Tänään oli jälleen Raskaasti-podcastin nauhoitussessio. Raskaasti on kestävyysurheiluun ja suunnistukseen keskittyvä puhepodcast, jota juonnan yhdessä idean isän Jarkko Laineen kanssa. Toki aihepiirit liikkuvat joskus myös muualla kuin suunnistuksessa, ehkä monesti myös tekniikassa ja siihen liittyvissä teknoilmiöissä.

Raskaasti on lähtenyt liikkeelle kuluvana keväänä ja tänään oli vuorossa järjestysnumeroltaan episodi 10. Podcast ilmestyy lähes viikoittain ja siinä riittää kivasti puuhaa tekijöille sekä toivottavasti sopivasti myös kuuntelijoille. Onneksi Jarkko on jämptillä otteella skarppina jos julkaisu tai nauhoitus tahtoo venyä vaikkakin kalenterien sovittaminen yhteen on joskus haaste isolla hoolla.

Vaikka omilla tekemisen tasoilla on useita rautoja tulessa niin podcastin tekeminen on lopulta aika letkeää puuhaa. Nykyteknologia mahdollistaa lähetyksen teon fyysisesti eri paikoista ja se mahdollistaa suhteellisen tiiviin julkaisurytmin. Lähetyksen työstämisessä menee ennen nauhoitusta oma aikansa mutta se haaste on ratkaistu verkkopohjaisella dokumentinhallinnalla. Käytössä on paljon fiksuja sovelluksia mutta paras suola on hauskat jutut ja kommellukset.  Tänäänkin sattui pari hauskaa kommellusta mutta onneksi pahimmat mokat voi leikata jälkityöstössä pois. Ehkä kuitenkin joskus pitää julkaista ”parhaat leikatut pätkät” -kooste…

Mutta jos et ole vielä löytänyt tätä podcastia niin kuuntele kokeeksi!

www.raskaasti.fi