Perinteiset juhannustemput

Suomalainen juhannus on perinteisesti luonnonläheinen juhla. Meillä sen yhtenä elementtinä on ollut jo usean vuoden ajan pieni juhannusvaellus. Vaellus antaa hyvän treenipohjan viikonlopun viettoon sekä samalla oivan syyn hakea aina jotain uusia reittejä. Tänä vuonna teimme päiväretken Evon luonto- ja vaelluspoluilla.

Evon polut olivat monipuolisuudessaan mainio valinta. Yksi alueen vahvuus oli reilu maisemien ja metsätyyppien vaihtelevuus. Myös polkujen profiilit tarjosivat kevyttä ja raskasta vaativuuskerrointa. Paikoin lenkin varrelle mahtui hieman kivikkoa mutta pääosin polun pohja oli hyvin miellyttävää. Negatiivisin asia lienee ollut paikoin reilusti ympärillä pörrännyt hyttysparvi mutta tänä kesänä verenimijöitä riittää kaikkialle.

Paikoitellen juhannuksena saattaa olla vaellusreiteilläkin ruuhkaa mutta sitä vaaraa ei Evolla ollut. Joten ensi vuoden suunnitelmia miettiessä kannattaa muistaa myös tämä vaihtoehto.

Vaelluksen jälkeen vuorossa oli muut juhannusperinteet. Sauna, järvi, soutelu ja pitkästä aikaa myös juhannuskokko. Näillä fiiliksillä suunnataan kohti kesän treenejä.

Juhannuskokko 2011
Juhannuskokko hehkuu