Paremmat luurit

Puuhastelen vapaa-aikana mielelläni sydäntä lähellä olevan elektronisen tanssimusiikin parissa ja tämä noussee tälläkin sivulla välillä esille. Olen soitellut muutaman kerran dj-laitteiston takana erilaisissa tapahtumissa ja kotona soittelen lähes joka viikko.

Dj-setin koostaminen vaatii jonkin verran valmistelua ja miksausvaiheessa vaaditaan useita sellaisia ominaisuuksia, joita tarvitaan myös pitkäkestoisissa urheilusuorituksissa. Analogia saattaa kuulostaa naurettavalta mutta mielestäni siinä on perää; keskittymiskyky, toiminta paineen alla tai yleisön silmien edessä, ympäristön lukeminen, toimintojen ennakointi jne. Soittamisessa saumattoman kappaleenvaihdon tuoma mielihyvä on samaa luokkaa vauhdikkaan rastinoton tuomaan tunteeseen verrattuna.

Soittelu vaatii jonkin verran teknistä laitteistoa ja pari viikkoa sitten sain täydennystä omaan arsenaaliin. Hankin aikaisempia dj-kuulokkeitani selvästi paremmat luurit ja olin lentää selälleni kun laitoin uutukaiset ensimmäistä kertaa kiinni mikseriin. Vanhat halvemmat kuulokkeet tipahtivat hetkessä suhisevaan ja tunkkaiseen luokkaan kun uudet Shuret toistivat äänet niin puhtaasti ja pontevasti. Aloin ihmetellä miten aiemmin pystyin edes ylipäänsä miksaamaan kun osa soundeista jäi kuulematta. Kuin puolisokea olisi saanut nenälleen silmälasit, aijai…