Rukan leirin välitilinpäätö

TT: Treenien taustalla

Tässä on otteita KeparDIn Rukan hiihtoleirin ensimmäisistä päivistä.

Saavuimme lauantaina iltamyöhällä perille. Parhaimmillaan pakkanen paukutteli matkalla -37,5 asteen voimalla. Rukalla oli tähän näkökulmaan katsottuna jo lämmin, vaivaiset -35. Ei sille pieni mies mitään mahtanut, matkaspaksi piti saada verryteltyä jaloista pois. Oikea vaatetus ja hengitys hupun läpi olivat avaintekijät tähän reilun puolen tunnin juoksenteluun. Hyvin se lähti ja pakkanen tulisi laskemaan, näin lupasi Mette.

Sunnuntaina pidin vain yhden treenin päivän pakkasen laantumista odotellen, ehtisihän sitä vielä lyömään loppuleiristä. Maanantai ja tiistai suhahti perinteisellä mallilla; aamupäivällä hiihto ja illalla jalkalenkki. Perusrytminä oleva joka toinen päivä reipasta tuotti maanantaille muutaman mäkivedon laskettelurinteessä. Siinä jäi lumikissamiehet kakkoseksi vaikka menin vielä pintakaasulla.

Alkuleiri paljasti myös sen vanhan faktan että pojat ovat poikia. Mikäli perinteinen treeni ei houkuttele, niin aina voi ajaa vapaalla tyylillä kovaa kokonaisrasitusta etsien. Ja siihen meiltä löytyy pelaajia, se on myönnettävä. Joukkue todellakin vahvistui pääjoukon saavuttua tiistai-iltana ja mökin katto kohosi pari metriä. Kikan muistoa kunnioittaen päätin säästellä omia paukkuja tärkeämpiin koitoksiin, onhan näitä turnajaisia ennenkin nähty.

Olin budjetoinut keskiviikkoon kovan VL-hiihdon ja sehän oli tehtävä, kaikesta yöllä tuiskanneesta lumesta huolimatta. Iskin kolme noin viiden kilometrin pätkää vk2 sykkeillä ja loppuun otin vielä kahdeksan liikenopeusvetoa. Pehmeät latupohjat olivat suuri haaste ylämäen vassutekniikalle mutta ei auttanut, masukka oli syönnillä. Treeni oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja hieman kohonneesta aamusykkeestä huolimatta lihaksisto sieti kohtuullisen hyvin happoja.

Treeni ja meno jatkuvat tästä eteenpäin perinteisillä kaavoilla. Omalla kohdalla treeni kovenee ja osittain myös pitenee. Ruokalistalla on ainakin yksi pitkän keston omaava mäkivetosetti, sellainen jonka pirullisen luonteen päätän vasta myöhemmin. Juottomiehet ja kannustava yleisö ovat jo lupautuneet saapumaan paikalle. Saa nähdä miten käy, hyytyykö mies jo aiempiin treeneihin vai pistääkö uudestaan nouseva pakkanen kapuloita rattaisiin?!

Timpe 25.1.2006